Weekbericht

Het weekbericht team verzorgt iedere week het weekbericht. Het wordt op zondagochtend vóór de eredienst uitgedeeld en eerder al, op vrijdagochtend, via e-mail verstuurd aan gemeenteleden die hebben aangegeven het weekbericht op die manier te willen ontvangen. Relevant nieuws uit het weekbericht leest u op onze homepage. U kunt het weekbericht team bereiken via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Paaskaars

De jongste kinderen  ontsteken aan het begin van elke eredienst de vlam van de Paaskaars, symbool voor het Licht in de wereld.

Collecten

Tijdens elke eredienst wordt gecollecteerd voor kerkelijke en maatschappelijke doelen. Het collecterooster staat op deze site onder het kopje Onze Gemeente/Collecterooster en in De Driehoek.

Voorbeden

Het is mogelijk onderwerpen voor het gebed in de eredienst door te geven. U kunt daarvoor terecht bij de predikant of u kunt uw voorbeden opschrijven in het voorbedenboek dat, toegankelijk voor iedereen, in de hal van "De Hoeksteen" ligt.

Muziek

Muziek speelt in onze erediensten een belangrijke rol. Natuurlijk wordt de gemeentezang begeleid op het orgel, maar we beschikken ook over een blazersensemble dat tijdens bijzondere diensten voor begeleiding zorgt. Dit ensemble bestaat voornamelijk uit leden van onze gemeente.

Kindernevendienst

Verschillende groepen kinderen hebben tijdens onze erediensten hun eigen 'dienst'. Na het gebed om de Heilige Geest verlaten de kinderen en de leiding de kerk. Daarbij nemen ze het licht van de Paaskaars mee. De gemeente zingt het lied 'We gaan voor even uit elkaar'. De kindernevendienst volgt de methode 'Vertel het maar'.

Kinderoppas

Voor de allerjongste kinderen is er bij elke eredienst kinderoppas. Baby's en peuters worden in een speciale ruimte verzorgd en er is speelgoed voorhanden.

Liturgieën

Voor bijzondere erediensten worden liturgieën gemaakt waarin de hele orde van dienst, inclusief de tekst van liederen en lezingen, wordt opgenomen. Tijdens de reguliere erediensten worden de liederen met muzieknotatie en de lezing op de muur geprojecteerd door de dienstdoende beamer. Deze liturgien zijn ook te zien op onze website.

Koffie-in

Na de eredienst is er alle ruimte voor een kop koffie of thee, een glas limonade en iets lekkers om na te praten over de dienst of om elkaar gewoon gezellig te ontmoeten. Bij bijzondere diensten is er vaak een extra koffie-in.

Kerkauto

Wie door omstandigheden niet op eigen kracht naar de kerk kan komen, kan gebruikmaken van de kerkauto. Niet alleen voor de diensten op zondag, maar ook als er in De Hoeksteen andere (kerkelijke) activiteiten zijn.

Bloemen

Elke zondag staat er in de kerkzaal een boeket op de kansel. Dit boeket gaat na de dienst als bloemengroet naar een gemeentelid als blijk van medeleven, felicitatie, bedankje of groet.

Liturgische schikkingen

Vooral tijdens bijzondere periodes in het kerkelijk jaar (de veertigdagentijd bijvoorbeeld, of advent) verzorgt de werkgroep liturgische schikkingen met bloemen, gewassen en andere voorwerpen. Deze liturgische schikkingen versterken het karakter of het thema van een dienst. In het fotoarchief vindt u voorbeelden van dergelijke schikkingen.

Kaarten

Iedere eerste zondag van de maand kunnen er tijdens de koffie-in kaarten worden ondertekend voor gemeenteleden als medeleven bij ziekte, overlijden, felicitatie enz....